Αντιγραφή ή εκτύπωση ?

Αντιγραφή ή εκτύπωση ?

Εκτύπωση & Φωτοτυπία, ποια η διαφορά;

Υπήρξε μια εποχή που η φωτοτυπία ήταν κάτι που δεν θεωρείτε επιλογή για τα εκτυπωτικά σας υλικά. Το ότι θα προτιμούσατε να τα εκτυπώσετε και να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα για να έχετε ένα ευπαρουσίαστο αποτέλεσμα εκτύπωσης, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι τα φωτοαντιγραφικά γίνονται πιο εξελιγμένα και ψηφιακά όσο περνάει ο καιρός. Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί πράγματι μια λεπτή γραμμή μεταξύ φωτοτυπίας και εκτύπωσης.


Τα φωτοτυπικά είναι τυπικά κομμάτια εξοπλισμού γραφείου και χρησιμοποιούνται από τη δεκαετία του 1970. Καθώς η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί, η πλειονότητα των φωτοτυπικών μηχανημάτων στα γραφεία σήμερα είναι συσκευές «πολλαπλών λειτουργιών». Μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τη διαφορά μεταξύ ενός φωτοτυπικού και ενός σαρωτή καθώς φαίνεται να λειτουργούν με παρόμοιους τρόπους, ωστόσο η μέθοδος εξόδου είναι πολύ διαφορετική.

Οι διαδικασίες έναρξης της φωτοτυπίας και της σάρωσης είναι πανομοιότυπες. Τοποθετείτε ένα έγγραφο στην πλάκα - την επίπεδη γυάλινη επιφάνεια στο επάνω μέρος της συσκευής ή στον τροφοδότη εγγράφων (που επιτρέπει την ταυτόχρονη αντιγραφή ή σάρωση πολλών φύλλων). Στη συνέχεια, πατάτε ένα κουμπί και το μηχάνημα αποκτά μια ψηφιακή εικόνα του εγγράφου.

Ωστόσο, τα επόμενα στάδια της διαδικασίας είναι αρκετά διαφορετικά. Εάν το μηχάνημα είναι φωτοτυπικό, απλώς εκτυπώνει την ψηφιακή εικόνα σε ένα ή περισσότερα λευκά φύλλα χαρτιού. Εάν το μηχάνημα είναι σαρωτής, αποθηκεύει ένα ψηφιακό αντίγραφο της εικόνας και το μεταδίδει σε υπολογιστή (μέσω email ή δικτύου) ή το αποθηκεύει σε USB ή κάρτα μνήμης.

Η αντιγραφή εγγράφων είναι μια απλούστερη διαδικασία από τη σάρωση. Τα περισσότερα φωτοτυπικά μηχανήματα απαιτούν από τους χρήστες να πατήσουν ένα κουμπί για να ξεκινήσει η διαδικασία φωτοτυπίας. Διατίθενται πρόσθετα κουμπιά για αλλαγή της ποιότητας εκτύπωσης ή αύξηση του αριθμού των αντιγράφων. Αντίθετα, η σάρωση απαιτεί από τους χρήστες να έχουν βασικές γνώσεις υπολογιστών για τη διαχείριση της μετάδοσης, αποθήκευσης και επεξεργασίας των σαρώσεων. Όταν πατάτε το κουμπί για σάρωση, μπορεί να εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μήνυμα, που θα σας ρωτά τι να κάνετε στη συνέχεια - σάρωση σε φάκελο ή email.

Οι σαρωτές είναι το εργαλείο για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που θέλουν να είναι «χωρίς χαρτί», ωστόσο εάν το χαρτί είναι το μέσο της επιλογής σας για τη μετάδοση και την εγγραφή εγγράφων, τότε αρκεί ένα φωτοαντιγραφικό. Ωστόσο, όλες οι συσκευές συνδυάζουν τις δύο λειτουργίες σήμερα. Οι πολυλειτουργικές συσκευές συνδυάζουν έναν εκτυπωτή, το φωτοαντιγραφικό και τον σαρωτή σε μία συσκευή, δίνοντάς σας όλες τις επιλογές, καθώς και την επιλογή φαξ.

Στη φωτοτυπία, ιδιαίτερα στην ψηφιακή φωτοτυπία, δίνεται γρήγορη ανάκαμψη όχι μόνο σε μεγάλες ποσότητες αλλά και σε μικρότερες. Τα αντιγραφικά έχουν τώρα περισσότερα μηχανήματα έτοιμα για να καλύψουν τις ανάγκες αντιγραφής που χρειάζονται οι άνθρωποι. Αυτό γλιτώνει τους πελάτες τους από τον κόπο να περιμένουν στην ουρά και να σπαταλούν πολύ από τον πολύτιμο χρόνο τους. Εκτός αυτού, οι προετοιμασίες δεν χρειάζονται πλέον καθώς τα ψηφιακά φωτοαντιγραφικά είναι πάντα έτοιμα για την επόμενη εργασία αντιγραφής. Από οικονομική άποψη, οι σταθερές και προσιτές τιμές σχετίζονται με τον αριθμό των αντιγράφων που οι πελάτες μπορεί να επιθυμούν να έχουν. Αυτό κάνει την αντιγραφή πιο ιδανική για μικρότερες ποσότητες παρά για μεγαλύτερες ποσότητες.

Στην εκτύπωση, από την άλλη πλευρά, μια εργασία εκτύπωσης θα διαρκέσει περισσότερο λόγω της προετοιμασίας πριν από την εκτύπωση που θα πρέπει να γίνει αρχικά. Η εκτύπωση απευθείας στην πλάκα θα μπορούσε να είχε κάνει την εργασία εκτύπωσης πιο γρήγορα, αλλά μόνο λίγες εταιρείες εκτύπωσης προσφέρουν αυτό το είδος υπηρεσίας τώρα. Εάν οι χρήστες επιλέξουν αυτόν τον τύπο εκτύπωσης, θα πρέπει να περιμένουν τους άλλους που μπορεί να θέλουν να έχουν την ίδια υπηρεσία. Οι πελάτες μπορούν να έχουν την καλύτερη ποιότητα σε εκτυπώσεις που μπορεί να προσφέρει η εταιρεία χρησιμοποιώντας τα εξελιγμένα εργαλεία τους. Τα χρήματα που πληρώνετε δικαιολογούνται από το καλύτερο αποτέλεσμα που θα έχετε.

Συγκρίνοντας αυτά τα δύο ως προς την ποιότητα, η εκτύπωση κερδίζει τα χέρια κάτω. Δεν θα μπορούσατε να έχετε την ίδια ή ακόμα και κοντά στην ποιότητα της εκτύπωσης στην αντιγραφή. Μπορείτε να διαλέξετε μια ποικιλία αποθεμάτων χαρτιού που θα ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες εκτύπωσης σας. Το κόστος είναι το μειονέκτημα όμως. Η εκτύπωση είναι πολύ πιο ακριβή και μόνο τα άτομα με αρκετό προϋπολογισμό μπορούν να αντέξουν οικονομικά να τα κάνουν με αυτόν τον τρόπο.

Η φωτοτυπία, προφανώς, είναι φθηνότερη. Εάν ο χρόνος είναι μια εκτίμηση και όχι η ποιότητα, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει να προχωρήσετε στην αναπαραγωγή του έργου σας. Επίσης, είναι καλύτερο για μικρές ποσότητες και για άτομα που γνωρίζουν τον προϋπολογισμό.

Η εκτύπωση και η φωτοτυπία έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους που μπορούν επίσης να είναι συμβατά με αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες των πελατών τους. Όλα θα αθροίζονται ανάλογα με τις διαφορετικές ανάγκες που έχουν διαφορετικοί άνθρωποι. Η γνώση αυτών των γεγονότων σίγουρα θα τους βοηθούσε να αποφασίσουν ποιο είναι καλύτερο για τις εκτυπωτικές τους ανάγκες.


Τι είναι η φωτοτυπία;

Το φωτοαντιγραφικό είναι μια συσκευή φωτοτυπίας που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν διπλά αντίγραφα ενός εγγράφου ή μιας εικόνας, τόσο φθηνά. Τα φωτοαντιγραφικά χρησιμοποιούν τεχνολογία ξηρογραφίας που είναι παρόμοια με την τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε έναν εκτυπωτή λέιζερ. Ο εκτυπωτής είναι μια περιφερειακή συσκευή που δημιουργεί ένα συμπαγές αντίγραφο των ψηφιακών δεδομένων που αναπαρίστανται στην οθόνη του υπολογιστή. Οι εκτυπωτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σύνδεση σε υπολογιστή μέσω USB ή ασύρματα.

Το φωτοαντιγραφικό είναι ένα μηχάνημα που κάνει ακριβή αντίγραφα από κάτι όπως ένα έγγραφο, φωτογραφία, σχέδιο κ.λπ. Η πρώτη βασική μηχανή αντιγραφής κυκλοφόρησε στην αγορά γύρω στο 1959. Αν και δεν είναι τόσο δημοφιλή όσο κάποτε ήταν τόσο μεμονωμένα κομμάτια της τεχνολογίας, οι μηχανές αντιγραφής μπορούν ακόμα να βρεθούν να χρησιμοποιούνται σε πολλά μέρη.

Θα μπορούσατε να περιμένετε να δείτε ένα σε πολλά από τα ίδια μέρη που θα βλέπατε έναν εκτυπωτή. Παρά την παρόμοια τεχνολογία, εξυπηρετούν πολύ διαφορετικό σκοπό. Για παράδειγμα, ένας καθηγητής μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μηχάνημα αντιγραφής για να δημιουργήσει αντίγραφα ενός κεφαλαίου σε ένα βιβλίο για μια εργασία στην τάξη. Αυτή η κατάσταση θα απαιτούσε μια μηχανή αντιγραφής αντί για έναν εκτυπωτή.

Στο προαναφερθέν σενάριο, μπορεί να υποτεθεί ότι ο καθηγητής έχει ένα φυσικό αντίγραφο του βιβλίου που χρειάζεται. Η μηχανή αντιγραφής θα χρησιμοποιηθεί επειδή ο καθηγητής θα χρειαζόταν ακριβή αντίγραφα του κεφαλαίου του βιβλίου. Σε ένα ελαφρώς διαφορετικό σενάριο, ίσως ο καθηγητής θέλει να μοιραστεί ένα άρθρο που βρήκαν σε μια ιστοσελίδα με την τάξη.

Σε αυτήν την περίπτωση θα χρησιμοποιηθεί ένας εκτυπωτής, επειδή οι πληροφορίες που απαιτούνται βρίσκονται σε υπολογιστή. Από τεχνική άποψη, ο καθηγητής μπορούσε να κάνει αντίγραφα του άρθρου με τον εκτυπωτή. Ωστόσο, σίγουρα δεν θα ήταν το ίδιο με το να κάνετε τα αντίγραφα με το φωτοτυπικό μηχάνημα.

Όταν σκέφτεστε να δημιουργήσετε αντίγραφα για ένα έγγραφο, δύο πράγματα έρχονται στο μυαλό. μπορεί κανείς να εκτυπώσει δύο ή περισσότερα αντίγραφα ή μπορεί να φωτοτυπήσει το πρωτότυπο έγγραφο. Αυτές οι δύο επιλογές οφείλονται σε δύο συσκευές, ένα φωτοαντιγραφικό και έναν εκτυπωτή. Με την αυξανόμενη τεχνολογία, πολλοί άνθρωποι μπερδεύονται σε αυτές τις δύο διαφορετικές συσκευές, καθώς πολλοί εκτυπωτές πολλαπλών χρήσεων διαθέτουν λειτουργίες φωτοαντιγραφικού. Είναι πολύ απλό να το διακρίνει κανείς καθώς ο κύριος σκοπός ενός φωτοαντιγραφικού είναι να δημιουργεί διπλότυπα αντίγραφα, ενώ ο κύριος στόχος ενός εκτυπωτή είναι να εκτυπώνει. Ωστόσο, ένας εκτυπωτής πολλαπλών χρήσεων μπορεί να κάνει και τα δύο και πολλά περισσότερα.

Το φωτοαντιγραφικό είναι μια συσκευή φωτοτυπίας που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν διπλά αντίγραφα ενός εγγράφου ή μιας εικόνας, τόσο φθηνά. Τα φωτοαντιγραφικά χρησιμοποιούν τεχνολογία ξηρογραφίας που είναι παρόμοια με την τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε έναν εκτυπωτή λέιζερ. Η ξηρογραφία είναι μια στεγνή διαδικασία δημιουργίας εικόνας με την εφαρμογή γραφίτη και θερμότητας στο χαρτί. Ο σκοπός ενός φωτοαντιγραφικού είναι να δημιουργήσει ένα διπλότυπο έγγραφο που θα είναι διαθέσιμο ταχύτερα και φθηνότερα. Τα φωτοαντιγραφικά ήταν μια εναλλακτική επιλογή σε σχέση με τους εκτυπωτές, οι οποίοι αρχικά ήταν ακριβοί και χρονοβόροι. Τα σύγχρονα φωτοαντιγραφικά έχουν γίνει πολλαπλών χρήσεων και διατίθενται με λειτουργίες όπως εκτύπωση, αποστολή φαξ, συρραφή, διάτρηση οπών και άλλες δυνατότητες. Ο δικηγόρος για διπλώματα ευρεσιτεχνίας, ο Chester Carlson εφηύρε το φωτοαντιγραφικό. Ήταν επίσης ευρέως γνωστό ως μηχανές Xerox, με τη διαδικασία να αναφέρεται ως Xeroxing για λίγο, προτού η εταιρεία Xerox αγωνίστηκε για να μην γίνει γενική η επωνυμία.

Ένα φωτοαντιγραφικό είναι συνήθως μια τεράστια συσκευή που καταλαμβάνει χώρο και μπορεί να αντιγράψει πολλούς διαφορετικούς τύπους χαρτιού και εγγράφων.

Η συσκευή λειτουργεί σε 5 βήματα:

  1. Φόρτιση
  2. Εκθεση
  3. Ανάπτυξη
  4. ΜΕΤΑΦΟΡΑ
  5. Σύντηξη

 Ένα κυλινδρικό τύμπανο που υπάρχει στο μηχάνημα φορτίζεται ηλεκτροστατικά από ένα καλώδιο κορώνας υψηλής τάσης. Στη συνέχεια, το τύμπανο αναπτύσσει φωτοαγώγιμο υλικό. Μια φωτεινή λυχνία σαρώνει το έγγραφο που πρόκειται να αντιγραφεί και αντανακλά τις λευκές περιοχές της φόρμας στο φωτοαγώγιμο τύμπανο. Το φωτοαγώγιμο τύμπανο γίνεται αγώγιμο όταν εκτίθεται στο φως. Τα μαύρα τμήματα στο έγγραφο δεν αντανακλούν και αυτό το τμήμα στο τύμπανο παραμένει αρνητικά φορτισμένο. Τα αρνητικά φορτία συλλέγουν το θετικά φορτισμένο τόνερ, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρεται στο έγγραφο και συντήκεται με θερμότητα. Βιόλα! Το έντυπο αντιγράφεται και εκτυπώνεται.

Τα φωτοτυπικά μηχανήματα δεν χρησιμοποιούν υγρό μελάνι. χρησιμοποιούν αυτό που ονομάζεται τόνερ, που είναι μια ξηρή σκόνη που περιέχεται σε ένα φυσίγγιο. Αν και η διαδικασία είναι αρκετά περίπλοκη, είναι βασικά ένας συνδυασμός φωτός, θερμότητας και στατικού ηλεκτρισμού. Με εξαιρετικά απλά λόγια, τα φωτοτυπικά μηχανήματα χρησιμοποιούν φως για να φωτίσουν την εικόνα ή το κείμενο που αντιγράφεται και στη συνέχεια φορτίζει το τόνερ με θετικό φορτίο. Ταυτόχρονα, η ίδια η σελίδα φέρει αρνητικό φορτίο για να προσελκύσει το τόνερ. Το φορτισμένο τόνερ μεταβαίνει στη σελίδα ενώ η θερμότητα συγχωνεύει το γραφίτη στο χαρτί.


Τι είναι ο εκτυπωτής;

Ο εκτυπωτής είναι μια περιφερειακή συσκευή που δημιουργεί ένα συμπαγές αντίγραφο των ψηφιακών δεδομένων που αναπαρίστανται στην οθόνη του υπολογιστή. Οι εκτυπωτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σύνδεση σε υπολογιστή μέσω USB ή ασύρματα. Ένας εκτυπωτής μπορεί επίσης να συνδεθεί με πολλούς υπολογιστές επιτρέποντας σε όλους τους υπολογιστές να μπορούν να εκτυπώνουν σε αυτόν τον εκτυπωτή. Πολλοί νεότεροι εκτυπωτές μπορούν επίσης να υποστηρίζουν κάρτες μνήμης, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές ή σαρωτές. Τα μοντέλα ανώτερης ποιότητας για γραφεία διαθέτουν επίσης άλλες δυνατότητες, όπως σαρωτής, φωτοαντιγραφικό και φαξ. Αυτά τα μοντέλα είναι γνωστά ως πολυλειτουργικοί εκτυπωτές.

Ως εκτυπωτής ορίζεται η μηχανή για την εκτύπωση κειμένου ή εικόνων σε χαρτί, ειδικά σε ένα συνδεδεμένο με υπολογιστή. Τώρα όντως έχετε κάποια στιγμή χρησιμοποιήσει, ή τουλάχιστον δει έναν εκτυπωτή. Χρησιμοποιούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο σε πολλούς χώρους και για ένα ευρύ φάσμα σκοπών.

Μερικά μέρη στα οποία είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βρείτε εκτυπωτή περιλαμβάνουν σχολεία, γραφεία, βιβλιοθήκες, στούντιο φωτογραφίας, στούντιο σχεδιασμού και ένα εκατομμύριο άλλες τοποθεσίες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία απτών εκτυπώσεων σχεδόν για οτιδήποτε, από δοκίμια και ιστοσελίδες μέχρι αφίσες και φωτογραφίες.

Οι εκτυπωτές λαμβάνουν πληροφορίες από μια συσκευή, όπως έναν υπολογιστή ή ένα κινητό τηλέφωνο, και μεταφέρουν τα δεδομένα σε οποιονδήποτε τύπο χαρτιού. Έχουν δημιουργηθεί διαφορετικοί τύποι εκτυπωτών για να προσαρμόζονται σε συγκεκριμένες βιομηχανίες. Μερικοί από τους πιο δημοφιλείς εκτυπωτές είναι inkjet, laser, στερεά μελάνη και LED.

Καθένα από αυτά έχει ελαφρώς διαφορετικές ιδιότητες που καθιστούν ορισμένα από αυτά πιο κατάλληλα για την εκτύπωση φωτογραφικών έργων υψηλής ποιότητας σε αντίθεση με το να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε περιβάλλον γραφείου.

Υπάρχουν διάφοροι διαφορετικοί τύποι εκτυπωτών που είναι διαθέσιμοι. Αυτοί οι εκτυπωτές ταξινομούνται ανάλογα με τον τύπο της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στην εκτύπωση. Η τεχνολογία περιλαμβάνει εκτυπωτές που βασίζονται σε τόνερ, εκτυπωτές υγρού inkjet, εκτυπωτές στερεάς μελάνης, εκτυπωτές εξάχνωσης βαφής και εκτυπωτή χωρίς μελάνη. Οι εκτυπωτές που βασίζονται σε γραφίτη χρησιμοποιούν γραφίτη ξηρής τροφοδοσίας ως μελάνι, το οποίο στη συνέχεια τήκεται στο χαρτί με θερμούς κυλίνδρους. Οι εκτυπωτές υγρού inkjet χρησιμοποιούν υγρό μελάνι που θερμαίνεται σε μια φυσαλίδα ατμού και στη συνέχεια ψεκάζεται πάνω στο χαρτί. Οι αξιόπιστοι εκτυπωτές μελάνης χρησιμοποιούν τεχνολογία θερμικής μεταφοράς και χρησιμοποιούν συμπαγή ράβδοι χρώματος που έχουν υφή σαν κερί. Αυτά τα μελάνια λιώνουν και στη συνέχεια ψεκάζονται σε ένα περιστρεφόμενο τύμπανο με επικάλυψη λαδιού, το οποίο περνά την εικόνα στο χαρτί. Ένας εκτυπωτής εξάχνωσης βαφής χρησιμοποιεί θερμότητα για να μεταφέρει τη βαφή σε ένα μέσο, όπως πλαστική κάρτα, χαρτί ή καμβά. Οι εκτυπωτές χωρίς μελάνι λειτουργούν θερμαίνοντας περιοχές μιας ευαίσθητης στη θερμότητα μορφής που δημιουργεί εικόνες ή κείμενο σε αυτές.

Πολλοί πιστεύουν ότι η εκτύπωση πολλαπλών αντιγράφων είναι πιο ακριβή από τη φωτοτυπία. Ωστόσο, εξαρτάται από τον αριθμό των εγγράφων, των σελίδων και των δεδομένων στο χαρτί που πρέπει να εκτυπωθούν. Εάν πρόκειται να δημοσιευτούν πολλά αντίτυπα, τότε τα φωτοαντιγραφικά είναι συνήθως μια φθηνότερη επιλογή. Ωστόσο, εάν χρειάζεται να εκτυπωθούν μόνο λίγες σελίδες, τότε η εκτύπωση γίνεται πολύ φθηνότερη. Μια άλλη σημαντική διαφορά μεταξύ του εκτυπωτή και του φωτοαντιγραφικού είναι η ποιότητα. Οι εκτυπωτές παράγουν συνήθως εικόνες υψηλής ποιότητας καθώς χρησιμοποιούν τη διαδικασία inkjet (η οποία είναι επίσης διαθέσιμη σε φωτοαντιγραφικά μηχανήματα αλλά αρκετά σπάνια), ενώ οι εικόνες που παράγονται με χρήση ξηρογραφίας έχουν χαμηλή ανάλυση.

Αντιγραφή έναντι εκτύπωσης

Όταν μερικοί από εμάς σκέφτονται να αντιγράψουν ένα χαρτί, σκεφτόμαστε να τοποθετούμε ένα φύλλο χαρτιού με την όψη προς τα κάτω στο γυαλί ενός φωτοαντιγραφικού μηχανήματος και να πληκτρολογούμε την ποσότητα στον πίνακα ελέγχου, να πατάμε start και να περιμένουμε να πέσουν τα αντίγραφα σε ένα δίσκο στο πλάι του μηχανήματος . Η διαδικασία στην πραγματικότητα ονομάζεται φωτοτυπία και περιγράφει τη διαδικασία μεταφοράς εικόνων και πληροφοριών σε χαρτί με τόνερ, έναν ξηρό παράγοντα που μεταφέρεται ηλεκτρικά και προσκολλάται στη σελίδα σε μια θερμαινόμενη διαδικασία. Τα φωτοαντιγραφικά έχουν εξελιχθεί τα τελευταία 25 χρόνια από τις παραπάνω περιγραφές.

Οι μηχανές αντιγραφής με χειριστές εγγράφων σχεδιάστηκαν για να δέχονται στοίβες χαρτιού, έτσι ώστε τα έγγραφα πολλαπλών σελίδων να μπορούν να κυκλοφορούν ξανά και ξανά για κάθε αντίγραφο που δημιουργείται. Τα μηχανήματα έγιναν όλο και πιο γρήγορα, δέχονταν μεγαλύτερες ποσότητες χαρτιού και περνούσαν περισσότερο μεταξύ των εμπλοκών χαρτιού που φαινόταν ότι δεν μπορούσαν να αποφευχθούν. Οι μηχανές αντιγραφής εξακολουθούν να υπάρχουν και εξακολουθούν να παράγουν αντίγραφα, αλλά τα περισσότερα που παράγονται σήμερα χρησιμοποιούνται ως εκτυπωτές συνδεδεμένοι σε ένα δίκτυο υπολογιστών και ενσωματωμένοι με δυνατότητα σάρωσης και φαξ. Η έγχρωμη αντιγραφή έχει επίσης εξελιχθεί και οι έγχρωμοι εκτυπωτές γίνονται πιο συνηθισμένοι, αν και εξακολουθούν να είναι πιο ακριβοί στη λειτουργία τους από τους βασικούς εκτυπωτές.

Τα έγγραφα μπορούν πλέον να κοινοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω δικτύων και να σταλούν μέσω email από τον έναν χρήστη στον άλλο. Και όταν χρειάζονται αντίγραφα σε χαρτί, το έγγραφο μπορεί να σταλεί σε έναν εκτυπωτή πολλαπλών λειτουργιών που έχει σχεδιαστεί για σελιδοποίηση, συρραφή, διάτρηση 3 οπών και ακόμη και συρραφή σε φυλλάδια. Το έγγραφο πηγαίνει κατευθείαν στον εκτυπωτή από τον υπολογιστή του χρήστη και κάθε "αντίγραφο" είναι στην πραγματικότητα μια πρωτότυπη "εκτύπωση"! Έτσι, ο όρος "Αντιγραφή" χρησιμοποιείται συχνά κατά λάθος αναφερόμενος στην "Εκτύπωση", που δεν πρέπει να συγχέεται με την εκτύπωση όφσετ όπου οι εικόνες μεταφέρονται με μελάνι από ένα πιάτο σε μια κουβέρτα στο φύλλο. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία για μια άλλη μέρα.Έρευνα τ

From https://www.graphicanews.gr/